Laptop, tablet en smartphone mee op vakantie: dit moet u weten

Tegenwoordig is onze smartphone ook op vakantie onmisbaar en nemen we steeds vaker een tablet of laptop mee. Zo kunt u ter plekke toeristische informatie zoeken, online een tafel reserveren in dat leuke restaurantje en natuurlijk af en toe uw mail checken.

Campagne vakantiegevoel; koffer met kleding, schoenen, hoeden en digitale apparatuur uitgestald op de grond

We hebben wel een paar tips voor u. Maak, voor u op vakantie gaat, een backup van uw bestanden. Dat kan in de cloud, maar bijvoorbeeld ook op een harde schijf die u thuis bewaart. Verder is het verstandig om privacygevoelige informatie te versleutelen en het apparaat zelf te beveiligen met een sterk wachtwoord.

Openbare hotspots

Op steeds meer plekken kunt u gebruik maken van openbare hotspots. Heel handig, maar tevens risicovol. Ook hackers hebben immers vrij toegang en kunnen daardoor digitaal bij u inbreken. Om dat te voorkomen, kunt u het beste uw eigen databundel gebruiken. Gaat u toch via een openbare hotspot of de wifi van uw vakantieverblijf het web op? Wees dan voorzichtig met persoonlijke gegevens en doe geen online betalingen!

Schade vaak beperkt gedekt

Ook tijdens uw vakantie kunnen uw dure spullen kapot gaan of worden gestolen. Bagageschade is al jaren de meest geclaimde vakantieschade. In ruim de helft van de gevallen gaat het om schade aan een smartphone. Ook laptops, tablets en e-readers staan hoog in het lijstje. Maar vaak zijn deze ‘schadetoppers’ slechts voor een beperkt bedrag verzekerd op uw standaard reisverzekering.

Kostbare spullen ook op vakantie goed verzekeren

Gelukkig kunnen wij ervoor zorgen dat ook uw waardevolle spullen tijdens de vakantie prima verzekerd zijn. Via een aanvullende bagagedekking, een buitenhuisdekking op uw inboedelverzekering of een specifieke kostbaarhedenverzekering.

Vul het formulier in

Als specialisten op het gebied van verzekeringen weten we dat de voorwaarden en dekkingen van zulke producten sterk van elkaar kunnen verschillen. Vul daarom het onderstaande formulier in, dan zoeken wij de verzekering die het beste bij uw wensen en eisen past.

Stel ons gerust uw vraag