Galgewater Leiden

Onze geschiedenis

Periode 1892 – 1930

De heer J.H. Teeuwen

De oorsprong van Teeuwen Verzekeringen gaat terug eind negentiende eeuw. Het bedrijf is opgericht in 1892 door De heer J.H. Teeuwen.

J.H. Teeuwen verdiende zijn inkomen als middenstander. Hij was werkzaam als schoenmaker en verkocht lederwaren. Vanaf 1892 besloot J.H. Teeuwen om - naast zijn  lederwarenactiviteiten - ook uitvaartverzekeringen te verkopen. Hij verzorgde de verkoop van deze verzekeringen vanuit zijn winkel, gevestigd aan de Hogewoerd (hoek Rijnstraat) in Leiden.

De handel in verzekeringen verliep goed. Naarmate de tijd vorderde besloot J.H. Teeuwen om de verkoop van verzekeringen uit te breiden met onder andere brandverzekeringen.

In 1923 is zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid ontstaan uit verschillende regionale ziekenfondsen. De heer J.H. Teeuwen was als medeoprichter actief betrokken bij oprichting van Zorg en Zekerheid.

Periode 1930 – 1956

De heer H.L.A. Teeuwen

De heer H.L.A. Teeuwen - zoon van J.H. Teeuwen - trad toe tot de directie van het kantoor. Geleidelijk is de onderneming aan hem overgedragen.

In deze periode verhuisde Teeuwen Verzekeringen – inmiddels onder leiding van H.L.A. Teeuwen – naar de Hoge Rijndijk 141 in Leiden. De verkoop van verzekeringen werd uitgebreid, evenals de portefeuille en het klantenbestand.

Periode 1956- 1982

De heer L.G. Teeuwen

In 1956 vond opvolging plaats. Zoon L.G. Teeuwen kwam “in de zaak”. Het kantoor verhuisde naar de Stadhouderslaan 33 in Leiden. Mede door de naoorlogse economische groei kwam er ruimte voor verdere professionalisering. Er werd op de eerste verdieping aan de Stadhouderslaan 33 in Leiden een kantoor ingericht met bureaus en typemachines.

De heer L.G. Teeuwen werkte hard om de onderneming verder uit te breiden en ging regelmatig op zijn Solex bij klanten van kantoor Teeuwen langs. Er werden dan verzekeringen besproken, schades doorgesproken en verzekeringspremies geïncasseerd. De acceptgirokaart bestond op dat moment niet.

Door de aanhoudende sterke groei van het kantoor en de verzekeringsbehoefte van  klanten is het kantoor in 1974 verhuisd. Het kantoor vestigde zich aan de Lorentzkade 30 in Leiden. Op deze locatie werd achter de woning van De heer L.G. Teeuwen een garage omgebouwd tot zelfstandige kantoorunit. Er ontstond een woon- werksituatie voor De heer L.G. Teeuwen.

Eind jaren zeventig en in de tachtiger jaren kwam de automatisering op gang. In deze periode werden typemachines vervangen door de steeds belangrijker wordende computer.

Periode 1982 – heden

De heer H.L.A. Teeuwen

Op 1 februari 1982 trad huidig zittend eigenaar H.L.A. Teeuwen (Hein) toe tot de onderneming. De dienstverlening van Teeuwen Verzekeringen werd door Hein uitgebreid.

Teeuwen Verzekeringen had deskundig en vakbekwaam personeel aangetrokken. Vanaf dat moment kon een breder assortiment en advies worden aangeboden.  Voorbeelden hiervan zijn: hypotheekadvisering, financiële planning, pensioenadvies, verruiming van het aanbod schadeverzekeringen, etc. Hierdoor groeide de onderneming uit tot een totaaldienstverlener in de Leidse regio.

In 1987 werd het kantoorpand aan De Sitterlaan 89 in Leiden aangekocht. Het aangekochte pand moest eerst verbouwd worden om te kunnen dienen als kantoor.

Na afronding van de verbouwing en inrichting van het kantoor verhuisde Teeuwen Verzekeringen voor de laatste keer. De Sitterlaan 89 in Leiden werd het nieuwe kantooradres (en is dat nog steeds!).

In 2022 bestond Teeuwen Verzekeringen 130 jaar (periode 1892 tot 2022) en was H.L.A. Teeuwen 40 jaar werkzaam bij Teeuwen Verzekeringen.

Het kantoor is geëvolueerd van een verkooppunt van uitvaartverzekeringen (vanuit een winkelomgeving) tot een vertrouwd en degelijk middelgroot advieskantoor in de regio Leiden en omstreken.

Momenteel werken er bij Teeuwen Verzekeringen 7 personen.

Het eigendom van Teeuwen Verzekeringen is familiebezit. Teeuwen Verzekeringen is volledig autonoom. Bedrijfsvoering wordt tot heden nog immer voor eigen rekening en risico gevoerd. Teeuwen Verzekeringen is niet afhankelijk of verbonden.

Stel ons gerust uw vraag