Autoverzekeringen weer flink duurder

Ook autoverzekeringen zijn in het afgelopen half jaar flink duurder geworden. Gemiddeld betalen autobezitters per maand tussen de vijf en zeven euro meer verzekeringspremie dan in de eerste helft van 2022.

Verzekeringsadviseur schud de hand met klant waarbij een autoverzekering is afgesloten
Nieuws
Datum: 09-06-2023

De belangrijkste oorzaken hiervan zijn de inflatie, de hogere energieprijzen en de gestegen loonkosten. Die hebben onder andere tot gevolg dat het repareren van een schade duurder is geworden. En dat heeft weer invloed op de premie die u moet betalen.

Verlieslijdend

Wat niet meehelpt, is dat veel autoverzekeraars verlies lijden op WA-autoverzekeringen. De marge zit met name in de aanvullende autoverzekeringen. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) levert daar al jaren kritiek op. Mede daardoor kunnen verzekeraars nu niet anders dan de premies verhogen.

Meer schade

Na de relatief 'rustige' corona-jaren maken we weer veel meer gebruik van de auto, met name voor woon-werkverkeer. Als gevolg daarvan is ook het aantal schades gestaag opgelopen. Uiteraard speelt ook die ontwikkeling een rol in de hoogte van de premie.

Genoeg te kiezen

Toch valt er nog genoeg te kiezen en is er een kans dat u beter af bent als u overstapt naar een andere verzekeraar. Dat kan om de hoogte van de premie gaan, maar bijvoorbeeld ook om de voorwaarden van de verzekering. Als u uw huidige autoverzekering tenminste een jaar geleden heeft afgesloten, kunt u per maand opzeggen.

Wij regelen het voor u

Zou u wel willen overstappen maar ziet u op tegen administratieve rompslomp? Geen nood, daar zijn wij voor! Neem gerust even contact met ons op. We helpen u graag!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag